Η οικονομική κρίση και και η εκμετάλλευση της κατάστασης από φασιστικές οργανώσεις


Όλοι βιώνουμε την καινούρια αυτή κατάσταση που ονομάζεται  οικονομική κρίση. Δυστυχώς αυτή η κρίση έχει
χτυπήσει και την πόρτα μας εδώ στο Αίγιο, μια βόλτα στο κέντρο της πόλης δίνει πεντακάθαρη άποψη για το θέμα αφού τα μαγαζιά που κλείνουν το ένα μετά το άλλο και οι άδειες βιτρίνες τον καταστημάτων μαυρίζουν τις ψυχές μας. Το τι φταίει είναι ένα μεγάλο θέμα και αφορά όλους μας αλλά δεν θα τοποθετηθώ στο συγκεκριμένο κείμενο.
Αυτό που προβληματίζει όμως και με κάνει να σκέφτομαι είναι γιατί πάντα σε τέτοιες καταστάσεις εμφανίζονται ως
σωτήρες οι γνωστές φασιστικές οργανώσεις ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στους μετανάστες? Μήπως κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση? Μήπως κάποιοι κυνηγούν τους ψήφους τους εις βάρος της νοημοσύνης μας? Μήπως ο σκοπός τους είναι βαθύτερος από τη ψηφοθηρία και αποσκοπεί στη κατάργηση των ελευθεριών μας? Γιατί αυτοί οι τύποι χαιρετιούνται όπως οι ΝΑΖΙ? Τι σχέση έχουν αυτές οι οργανώσεις με τους ΝΑΖΙ? Δεν σε φοβίζει η ιδέα του ΝΑΖΙΣΜΟΥ? Να λοιπόν πως λειτουργούν... εκμεταλλεύονται την κατάσταση της
οικονομικής κρίσης ( τυχαίο? δεν νομίζω),  εμφανίζονται σαν σωτήρες  μοιράζουν τα διαφημιστικά της ναζιστικής
οργάνωσής τους χρυσής αυγής γιατί περί διαφήμισης μιλάμε και γράφουν στους τοίχους μας ναζιστικά κειμενάκια
που βιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτά είναι μόνο η αρχή βέβαια μετά προχωρούν σε ξυλοδαρμούς και σε αυτονόητες καταπατήσεις της ελευθερίας μας με την υποστήριξη της αστυνομίας φυσικά και σε εκβιασμούς και τρομοκρατικές εκδηλώσεις βίας κ.τ.λ.  Δεν υπάρχει καμιά ανοχή φασιστοειδών της χρυσής αυγής και άλλων τέτοιων ναζιστικών οργανώσεων στο φιλόξενο Αίγιό μας, το Αίγιο απορρίπτει και πολεμάει τέτοιες ενέργειες.
Δεν κάνω καμία υποχώρηση στην ελευθεριά μου.  Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας...